πίσω-από-το-χαμόγελο-του-γιάννη-πλούτα-185530

Πίσω από το χαμόγελο του Γιάννη Πλούταρχου: Το κληρονομικό πρόβλημα που άφησε στα παιδιά και η κρίση στο γάμο του

Ανάγνωση: 8'

Ο Γιάννης Πλούταρχος εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (7/11) στην πρεμιέρα του Secret Song στον Alpha, το οποίο επέστρεψε για δεύτερη σεζόν με παρουσιάστρια την Ναταλία Γερμανού.

Γιάννης Πλούταρχος: Το κληρονομικό πρόβλημα που άφησε στα παιδιά

Η συγκίνησή του ήταν τεράστια αφού στο πλατό πέραν του ότι άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τα όνειρα και την ζωή του όταν ήταν μικρός, εμφανίστηκε τόσο η κόρη του, Κατερίνα, όσο και η σύζυγός του, η οποία αποφεύγει ιδιαίτερα τα φώτα της δημοσιότητας.

Δείτε το βίντεο:

Με αφορμή αυτό το συγκινητικό θέαμα που μας προσέφερε και το πόσο δεμένος φαίνεται να είναι με την οικογένειά του, το Youweekly.gr κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και σας αποκαλύπτει πράγματα για τον Γιάννη Πλούταρχο, ή καλύτερα τον Γιάννη Κακοσαίο, που ίσως και να μην γνωρίζατε.

Τα παιδικά χρόνια του Γιάννη Πλούταρχου

Ο Γιάννης Πλούταρχος γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1970 στη Μαυρόγεια Βοιωτίας, ένα μικρό χωριό έξω από τον Ορχομενό. Με το πατρικό του σπίτι να βρίσκεται στην Λιβαδειά καθώς μετακόμισε σε μικρή ηλικία στην πόλη της Βοιωτίας. Για πρώτη φορά τραγούδησε επαγγελματικά σε ένα μικρό μαγαζάκι στον Κορυδαλλό. Απογοητευμένος από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο του τραγουδιού, το εγκατέλειψε δυο φορές και ασχολήθηκε με άλλα επαγγέλματα και ιδιαίτερα την κομμωτική προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Δύο χρόνια περίπου μετά την πρώτη του εμφάνιση, συναντήθηκε με το Δημήτρη Κορδατζή και τον Ηλία Φιλίππου, που τον έφεραν σε επαφή με τον πρώτο του παραγωγό, το Γιώργο Μακράκη. Στον τελευταίο οφείλεται και το ψευδώνυμο “Πλούταρχος”. Έτσι εισήλθε στη δισκογραφία και κυκλοφόρησε το 1998 την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μόνο εσύ». Ενάμιση μήνα πριν από την κυκλοφορία του δίσκου, είχε κυκλοφορήσει ένα CD single που περιείχε 3 από τα τραγούδια του δίσκου. Από τα 15 συνολικά τραγούδια, ξεχώρισαν τα «Μήπως έρθεις» και «Ένας Θεός».

Ούτε σε ένα, ούτε σε δυο, αλλά ανάμεσα σε δεκαεφτά διαφορετικά καλλιτεχνικά επίθετα, από τα οποία κλήθηκε να επιλέξει το ένα με το οποίο θα συστηνόταν στο κοινό, βρέθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος στην αρχή της καριέρας του. Μιλώντας στον Λάμπρο Κωνσταντάρα και τη ραδιοφωνική του εκπομπή “Number 1 Radio Show”, ο Γιάννης Πλούταρχος, που ως γνωστόν το πραγματικό του επίθετο είναι Κακοσαίος, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα πρώτα του βήματα αποκάλυψε χαρακτηριστικά:

«Μου έδωσε μια λίστα ονομάτων και μερικά από αυτά που είχα απορρίψει ήταν το Αβησσυνός, το Λειβαδάς, το Γεωργίου και προ προ-τελευταίο ήταν το Πλούταρχος και μάλιστα σε αυτό έβαλα και τα γέλια. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο, το σκέφτηκα και είπα ότι τελικά δεν μου φαίνεται και τόσο άσχημο»

Η πορεία του μεγάλη, δεν χρειάζεται να αναφερθούμε. Έχει αφήσει την δική του ιστορία. Ωστόσο, πέρα από πολύ καλός καλλιτέχνης είναι κι ένας καλός σύζυγος και μπαμπάς.

Τα παιδιά του Γιάννη Πλούταρχου, η κρίση στο γάμο του και το κληρονομικό πρόβλημα

Η γνωριμία με την σύζυγο και οι δυσκολίες

«Με τη Μαρία συναντηθήκαμε σε ένα νυχτερινό μαγαζί στην παραλία. Εκείνη ήταν τότε μόνιμη στο Πολεμικό Ναυτικό κι εγώ δούλευα στο μαγαζί ως τραγουδιστής. Ταυτόχρονα, η Μαρία ήθελε να πάρει τότε ένα αυτοκίνητο και γι’ αυτό δούλευε στο μπαρ, για να συμπληρώσει τα χρήματα», έχει πει ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του.

Από την πρώτη στιγμή που την γνώρισε ήξερε πως θα είναι η γυναίκα που θα παντρευτεί και έτσι τελικά έγινε. Ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου και απέκτησαν πέντε παιδιά. Τον Γιώργο και την Κατερίνα – που ακολουθούν τα βήματα του – την Παναγιώτη, την Ελεωνόρα και τον Κωνσταντίνο.

«Η γυναίκα της ζωής μου όμως είναι η γυναίκα μου, η Μαρία. Με αυτή έκανα την οικογένειά μου και δημιούργησα άλλους ανθρώπους. Δεν μπορεί να είναι άλλη, εκτός από τη γυναίκα μου αυτή τη στιγμή. Η μάνα με είχε μέχρι τα 17, 18 μου χρόνια, μετά με είχε γυναίκα μου. Η Μαρία είναι ηρωίδα στα μάτια μου. Είναι τρομερά δύσκολο αυτό που κάνει. Οι σχέσεις περνάνε δια πυρός και σιδήρου, χτίζονται πολύ δύσκολα. Περάσαμε και τα κάτω μας, περάσαμε και τις ανασφάλειές μας, περάσαμε πολλά.

Αλλά ήμασταν εκεί. Φροντίζαμε να ποτίζουμε το δέντρο και οι δύο, για να μπορέσει να ανθίσει και να βγάλει καρπούς», έχει πει σε άλλη συνέντευξή του ενώ το 2014 είχε μιλήσει πρώτη φορά ανοιχτή για την κρίση που πέρασε ο γάμος τους.

«Περάσαμε κρίση με τη Μαρία όχι όμως για πράγματα που αφορούσαν εμάς αλλά τους συγγενείς όπως συμβαίνει σε κάθε γνήσια ελληνική οικογένεια. Οι Μεσόγειοι είμαστε ένθερμοι και έχουμε εκρήξεις. Ως ζευγάρι ποτέ δεν φτάσαμε στα όρια γιατί ξέρουμε και οι δυο να υποχωρούμε. Η σχέση μας έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο. Ήμουν πολύ τυχερός άνδρας, που την είχα δίπλα μου. Είναι μία σύγχρονη γυναίκα και παρόλα αυτά έχει κάνει πέντε παιδιά. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Είναι στήριγμα. Βρίσκεται πάντα δίπλα μου και είναι έτοιμη να δώσει τα πάντα για την οικογένεια της. Η Μαρία δεν είναι εύκολος άνθρωπος. Δύσκολα την κερδίζεις. Είναι προστατευτική. Καταλαβαίνει όποιον την πλησιάζει».

Το κληρονομικό μαθησιακό πρόβλημα

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο τραγουδιστής μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως μαθητής, την δυσλεξία, ένα πρόβλημα το οποίο όπως δήλωσε κληρωνόμησαν και κάποια από τα παιδιά του.

«Ήμουν Τετάρτη Δημοτικού και είχε βγει ένας νόμος που τα μικρά χωριά έπρεπε να μεταφερθούν στα μεγαλύτερα για να κάνουν την εκπαίδευσή τους. Τότε αντέδρασαν οι κάτοικοι του χωριού και δεν μας πήγαιναν στο σχολείο. Τη μισή τετάρτη και τη μισή πέμπτη δεν πήγα καθόλου σχολείο. Κάποια στιγμή πήγαμε, είχα κενά, είχα και το θέμα μου εγώ που έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Ανορθόγραφος και δεν τα κατάφερα ποτέ. Δεν μπόρεσε ποτέ να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί ενώ διαβάζω ζαλίζομαι ή γιατί μπερδεύω τα γράμματα.

Δεν ήμουν καθόλου καλός στο σχολείο. Κάποια στιγμή στην πρώτη Λυκείου τα παράτησα. Δεν τα κατάφερα ούτε στο Γενικό Λύκειο, ούτε στο Τεχνικό. Αγανάκτησα, τα έβαλα με τον εαυτό μου και έβαλα τα κλάματα και είπα ότι δεν μπορείς τίποτα και δεν κάνεις τίποτα. Ήταν και η μάνα μου δίπλα και έκλαιγα, ενώ οδηγούσα. Μου έλεγε: Όλα τα κάνεις σωστά, μην λες τέτοια πράγματα. Δεν με ενδιαφέρουν τα σχολεία, εσύ να είσαι καλά. Είχα υπέροχους γονείς.

Είναι ένας εσωτερικός πόλεμος αυτός. Τότε δεν το ήξερα, κανένας δεν ήξερε, έλεγαν “δεν παίρνει τα γράμματα”. Δυστυχώς μετέφερα το πρόβλημα και σε κάποια από τα παιδιά μου. Αν επιμείνεις, βρίσκεις τους τρόπους, ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις. Μπορεί να γίνει προσόν, για να καλύψεις τα κενά αναγκάζεσαι να βρεις άλλους τρόπους»

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ο Γιάννης Πλούταρχος μήνησε θαυμάστριά του

Γιάννης Πλούταρχος: “Δεν έλειπα ποτέ απ’ το σπίτι, δεν ήμουν ένας πατέρας απών, υπήρξαν και δύσκολες στιγμές”

«Όχι βρε μάνα, μη μιλάς»: Η παρέμβαση της μαμάς του Πλούταρχου σε βίντεο του που κάνει το γύρο του διαδικτύου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ