Είναι μεγάλο λάθος να βάζουμε μόνο νερό για να μαγειρέψουμε το ρύζι – Αυτό είναι το μυστικό που κάνουν στο ξενοδοχεία
1 φλιτζάνι ρύζι με μακρύκοκκο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ζωμό
1 φύλλο δάφνης
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Πλένουμε το ρύζι μέχρι να είναι καθαρό το νερό.
Λιώνουμε το βούτυρο ή ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι.
LifestyleΔυστυχώς Ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα για την Μαρινέλλα!LifestyleΣοκ στην τηλεόραση: Παρουσιάστρια απολύθηκε μετά από on-air γκάφα που άφησε τους τηλεθεατές άφωνους
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μυρίσουν ωραία.
Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να φαίνεται λίγο διαυγές.
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί σιγανά για 18-20 λεπτά.
Κατεβάζετε από την φωτιά.
Καλύψτε με πετσέτα και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χωρίσετε τους κόκκους.
Απολαύστε!
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα