κάθε-χρόνο-τέτοια-μέρα-μοσχομυρίζει-ό-196379

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, μοσχομυρίζει όλη η Κηφισιά από την βασιλόπιτα της Μενεγάκη – Έχει την πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή

Ανάγνωση: 3'

Η Ελένη Μενεγάκη δεν φτιάχνει μόνο υπέροχα φαγητά, αλλά και πεντανόστιμη βασιλόπιτα και μάλιστα είναι η πιο εύκολη συνταγή ever.

Ελένη Μενεγάκη: Έχει την πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή

«Κάθε χρόνο θέλω η βασιλόπιτα που κόβουμε στο σπίτι να είναι σπιτική!

Έτσι και φέτος την ετοιμάσα εγώ για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι εύκολα και γρήγορα.» έχει αναφέρει στο παρελθόν η παρουσιάστρια μιας και κάθε χρόνο μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει την παραδοσιακή βασιλόπιτα.

H Ελένη φτιάχνει ένα αφράτο κέικ με μοναδικά αρώματα και χυμό πορτοκαλιού και όπως θα δείτε η βασιλόπιτά της φουσκώνει πάντα και έχει μπόλικη ζάχαρη άχνη.

H Ελένη δεν φτιάχνει συχνά γλυκά και προτιμάει να μπαίνει στην κουζίνα για να μαγειρέψει κάτι εύκολο και γρήγορο για το οικογενειακό τραπέζι. Ωστόσο, κάθε χρόνο, μαζί με τα παιδιά της φτιαχνει λαχταριστά και πεντανόστιμα τρουφάκια και μπορείτε να δείτε τη συνταγή της.

Η καλύτερη Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου με εύκολα υλικά και γρήγορη εκτέλεση – Μια συνταγή εγγύηση

Η βασιλόπιτα είναι το πρώτο γλυκό που δοκιμάζουμε με το νέο έτος επομένως, όσο πιο γευστική είναι, τόσο πιο γλυκιά θα είναι και η χρονιά που έρχεται.

Η καλύτερη Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου έχει πολλές συνταγές, και δη εορταστικές, τις οποίες εμπιστεύονται πολλοί για αυτές της ημέρες, όπως οι κουραμπιέδες της αλλά και η βασιλόπιτές της. Εμείς επιλέξαμε μια εύκολη αλλά και με σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα ώστε να την ετοιμάσετε και να την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.

Η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου είναι από ένα από τα βιβλία συνταγών της και πρόκειται για την πιο εύκολη, γρήγορη και φυσικά νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Για το στόλισμα της βασιλόπιτας μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη όλη την επιφάνεια ή να σχεδιάσετε μόνο το νούμερο της νέας χρονιάς ειδάλλως, αν θέλετε να κάνετε κάποια παραλλαγή επιλέξτε λευκή ή σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη.

Μπορείτε να γαρνίρετε με ξηρούς καρπούς ή διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα λουλούδια.

Βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα πρόβειο γιαούρτι (εγώ βάζω ένα κεσεδάκι αγελαδινό, γιατί το πρόβειο δεν μου αρέσει)

250 γρ. βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

6 αυγά

χυμός από 2 πορτοκάλια

1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού

1 βανίλια

1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια

1 κούπα ξανθιές σταφίδες

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ελένη Μενεγάκη: Φωτογραφίες από την χριστουγεννιάτικη απόδρασή της – Η δημόσια έκκληση για την κόρη της

Κανείς δεν τους… ψυλλιάστηκε: Η μέρα που η Ελένη Μενεγάκη γνώρισε τον Ματέο, το μεγάλο ψέμα στο Λάτσιο και η κpυφή σχέση

Ξεπέρασαν ακόμη και τον Άγγελο: Οι κόρες της Ελένη Μενεγάκη ψήλωσαν & έγιναν ολόκληρες κοπέλες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ