Σάλος έχει γίνει με το εστιατόριο του γνωστού σεφ ο οποίος φαίνεται πως έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
Οι νέες εξελίξεις
Σε μια ειρωνική ανατροπή που αναδεικνύει τις διάχυτες επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης, το εστιατόριο του διεθνούς φήμης σεφ Salt Bae στο Λονδίνο, γνωστό για τις υπερβολικά ακριβές μπριζόλες του, έλαβε δραστικά μέτρα για να μειώσει το λειτουργικό του κόστος, κλείνοντας τη θέρμανση. Το steakhouse Nusr-Et, που βρίσκεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Park Tower στο Knightsbridge, φημίζεται για τις πλούσιες προσφορές του, όπως ένα striploin wagyu αξίας 800€ και μια γιγαντιαία μπριζόλα tomahawk αξίας 820€. Παρά τη φήμη του για τις πλούσιες γευστικές εμπειρίες, το εστιατόριο δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από τις οικονομικές πιέσεις που προκαλούν οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας.
Η εγκατάσταση, η οποία οφείλει τη φήμη της στον Nusret Gökçe, ανέφερε σημαντική αύξηση 44% στα κέρδη προ φόρων, φτάνοντας σχεδόν τα 4 εκατομμύρια ευρώ το 2022. Αυτή η οικονομική άνοδος ήρθε παράλληλα με μια αύξηση των πωλήσεων κατά σχεδόν 66%, που ανήλθε συνολικά σε 15 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις πρόσφατες καταθέσεις στο Companies House. Παρά αυτά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία, η διοίκηση του εστιατορίου επέλεξε μέτρα λιτότητας, αντανακλώντας μια ευρύτερη τάση μεταξύ των επιχειρήσεων που παλεύουν με τις οικονομικές προκλήσεις της αύξησης του κόστους ενέργειας και των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.
Οι επικριτές έχουν εδώ και καιρό στοχοποιήσει το Nusr-Et για τις υπέρογκες τιμές του, με τον κριτικό του Observer Jay Rayner να το χαρακτηρίζει «γελοίο εστιατόριο».
Οι προσπάθειες του εστιατορίου να περιορίσει τις δαπάνες επεκτείνονται πέρα από τις προσαρμογές του μενού. Μέτρα όπως η διακοπή της κεντρικής θέρμανσης μετά το κλείσιμο ή σε περιόδους μειωμένης ζήτησης, το σβήσιμο των φώτων όταν η επιχείρηση είναι κλειστή, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης. Οι πρωτοβουλίες αυτές αποτελούν μέρος της δέσμευσης για «λειτουργική αποδοτικότητα», η οποία περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση φωτισμού LED.
Salt Bae restaurant charging nearly £700 for a steak cuts heating to save cash https://t.co/o5JO2GwKGj
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑΕλλάδαΠέθανε ο Δημήτρης ΣούραςΕλλάδαΜόλις μαθεύτηκε: Αυτή είναι τελικά η αιτία θανάτου του Δημήτρη Σούρα Δεiτε τι του συνέβη
— Guardian news (@guardiannews) February 19, 2024
Το υπόβαθρο αυτών των προσπαθειών για μείωση του κόστους είναι μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση που επιδεινώνεται από τις γεωπολιτικές εντάσεις, ιδίως την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία οδήγησε σε αύξηση των τιμών χονδρικής πώλησης φυσικού αερίου.
Παρά τις προκλήσεις αυτές, οι διευθυντές του εστιατορίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις επιδόσεις του εστιατορίου. Σημείωσαν ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021, μια περίοδο που στιγματίστηκε από την παραλλαγή Omicron COVID-19, και συνέχισε να εκπληρώνει τους οικονομικούς στόχους μέχρι το 2022, σηματοδοτώντας ανθεκτικότητα εν μέσω μιας περιόδου που χαρακτηρίζεται τόσο από διαταραχές που σχετίζονται με την πανδημία όσο και από τις αβεβαιότητες του Brexit.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα