Μια πεντανόστιμη πίτα με ζουμερή γέμιση με πιπεριές, φέτα και γραβιέρα – Από τον Άκη Πετρετζίκη
1 κρεμμύδι
1 πράσο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές πράσινες
3 πιπεριές κίτρινες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη
700 γρ. φύλλα χωριάτικα
50 γρ. ελαιόλαδο, για τα φύλλα
200 γρ. φέτα
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
20 γρ. σουσάμι
Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Κόβουμε το πράσο σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σοτάρουμε 20-30 λεπτά για να πέσει ο όγκος από τις πιπεριές και να καραμελώσουν όλα τα λαχανικά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
ΕλλάδαΣε συναγερμό πασίγνωστη μεγάλη πόλη της Ελλάδας – “Βρέχει” νεκρά πουλιά, απόκοσμες εικόνες και σκηνές αποκάλυψηςΚόσμοςΤραγωδία: 21χρονη πνiγηκε από το παράθυρο που της έκλεισε η 2χρονη κόρη της!
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 28×36 εκ. και απλώνουμε 4-5 φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Βάζουμε όλη τη γέμιση και φροντίζουμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Βάζουμε όλη τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
Κλείνουμε τα φύλλα περιμετρικά τα φύλλα φτιάχνοντας ένα γείσο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε για 1 ώρα με τη σχάρα στο ψηλό σημείο στον φούρνο.
Αφαιρούμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα