Η Μαρί Σαντάλ, σύζυγος του Παύλου Γλύξμπουργκ, είναι ομολογουμένως μία από τις πιο όμορφες και κομψές γυναίκες της οικογένειας και το μυστικό βρίσκεται (και) στη διατροφή της.
Η σύζυγος του πρωτότοκου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, είναι λάτρης του υγιεινού τρόπου ζωής και προσέχει πολύ την εικόνα της, ενώ πάντα οι εμφανίσεις της είναι στιλάτες και περιποιημένες. Η ίδια καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, όσο και με το καλλίγραμμο σώμα της.
Ποια είναι, όμως, η δίαιτα«F-Factor» που ακολουθεί η Μαρί Σαντάλ για να διατηρεί το κορμί της στα 54 της χρόνια;
Η γνωστή συγγραφέας και σχεδιάστρια ρούχων ακολουθεί τη διατροφή «F-Factor» ή «παράγοντα F», η οποία στοχεύει τόσο στην απώλεια βάρους, όσο και στη βελτίωση της υγείας. Το κύριο συστατικό της διατροφής αυτής είναι ότι περιλαμβάνει φυτικές ίνες, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να παρέχουν στο σώμα το αίσθημα της πληρότητας, περιορίζοντας την όρεξη και τις ανεπιθύμητες λιγούρες.
Τα αποτελέσματα από άνθρωπο σε άνθρωπο ποικίλουν. Έρευνα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα έδειξε ότι οι φυτικές ίνες οδηγούν σε μεγαλύτερο κορεσμό, λιγότερη έκκριση ινσουλίνης και περισσότερα λιπαρά οξέα βραχέας αλυσίδας.
Εν ολίγοις, οι φυτικές ίνες μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Αυτά, μαζί με ολικής άλεσης τροφές, κάνουν τη F-Factor δίαιτα ένα βιώσιμο υγιεινό πρόγραμμα που δεν βασίζεται σε τεχνάσματα και ψεύτικες υποσχέσεις.
Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη διατροφή λειτουργεί για τη Μαρί Σαντάλ, αφού το δέρμα και το σώμα της είναι υγιή και λαμπερά. Φυσικά ενισχύει την προσπάθεια της με συστηματική γυμναστική, ποδήλατο και τρέξιμο.
LifestyleΣkοτώθηκε σε τροχαίο ο γιος διάσημης Ελληνίδας δημοσιογράφουLifestyleΕΚΤΑΚΤΟ: Λεωφορείο έπεσε σε φαράγγι και έχασαν τη ζωή τους πάνω από 20 άτομα
Να αναφέρουμε επίσης πως οι ενήλικες γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν ημερησίως περίπου 28 γραμμάρια φυτικές ίνες.
Η δίαιτα «F- Factor» που ακολουθεί η Μαρί Σαντάλ και οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες
Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, είναι: τα σμέουρα, το αχλάδι, το μήλο, η μπανάνα, το πορτοκάλι, τα σπαγγέτι ολικής άλεσης, οι σταρένιες νιφάδες ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι, η φάβα, οι φακές, τα μαύρα φασόλια, η αγκινάρα, ο αρακάς, το μπρόκολο και τα αμύγδαλα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Ο πιο περιζήτητος γαμπρός – Χώρισε ο γιος του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Αχιλλέας – Ανδρέας