οι-επιστήμονες-φωνάζουν-όχι-στην-ταυτ-65993

Οι επιστήμονες φωνάζουν: Όχι στην ταυτόχρονη λήψη ασπιρίνης και βαρφαρίνης λόγω κινδύνου αιμορραγίας -Πως να αντιμετωπίσετε το άγχος

Ανάγνωση: 5'

Μια νέα μελέτη κρούει καμπανάκι κινδύνου κατά της ταυτόχρονης λήψης ασπιρίνης και βαρφαρίνης. Οι επιστήμονες τονίζουν να μην παίρνουμε μαζί αυτές τις 2 ουσίες γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο για αιμορραγία. Παρακάτω θα δούμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποια τα οφέλη των φαρμάκων. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συνιστούν να μιλήσουμε με το γιατρό μας πριν κάνουμε χρήση κάποιου φαρμάκου.

Υπάρχουν κίνδυνοι με τη συνδυαστική λήψη των 2 φαρμάκων

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν προειδοποιεί κατά της ταυτόχρονης λήψης ασπιρίνης και του αντιπηκτικού φαρμάκου βαρφαρίνης λόγω του σημαντικού κινδύνου αιμορραγίας.

Η μελέτη περιελάμβανε 6.700 συμμετέχοντες που έλαβαν ασπιρίνη μαζί με βαρφαρίνη. Οι αιμορραγικές επιπλοκές μειώθηκαν κατά 32% όταν οι συμμετέχοντες μείωσαν τη χρήση ασπιρίνης κατά 46%.

Οι ειδικοί συνιστούν να μιλήσετε με το γιατρό σας για να κατανοήσετε τα οφέλη και τους κινδύνους από τη λήψη ασπιρίνης και αντιπηκτικών.Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πολλοί συμμετέχοντες στη μελέτη έπαιρναν ασπιρίνη για να προλάβουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο και δεν τη σταμάτησαν όταν άρχισαν τη βαρφαρίνη.

Αντιπηκτικά ή αντιαιμοπετάλια: Τι συμβουλεύουν οι γιατροί

Οι καρδιολόγοι προειδοποιούν ότι τα αντιπηκτικά είναι δίκοπο μαχαίρι. Ενώ μειώνουν την πιθανότητα σχηματισμού θρόμβων, όσο περισσότερο αίμα δεν πήζει, τόσο περισσότερη αιμορραγία εμφανίζεται.

Η πιο συχνή παρενέργεια των αντιπηκτικών είναι η αιμορραγία, ενώ άλλες παρενέργειες είναι οι στομαχικές διαταραχές, η ναυτία και η διάρροια. Οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά θα πρέπει να έχουν τακτική επαφή με το γιατρό τους και μπορεί να χρειάζονται συχνές εξετάσεις αίματος για να βλέπουν πώς πήζει το αίμα τους.

Τα αντιπηκτικά και τα αντιαιμοπεταλιακά μπορούν να αλληλεπιδράσουν με συμπληρώματα, φάρμακα, βιταμίνες και τρόφιμα, οπότε οι ασθενείς θα πρέπει να ενημερώνουν τους γιατρούς τους για όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που λαμβάνουν.

Elderberry: Το θαυματουργό φάρμακο της φύσης

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, το εκχύλισμα elderberry έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό αντιιικό.

Είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα σε φλαβονολικές ουσίες, περιέχει αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C και Β, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε αμινοξέα και πολυάριθμα φυτοχημικά συστατικά, όπως βετουλίνη, φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες, γλυκοζίτες, τανίνες, κερκετίνη, ρουτίνη και β-καροτένιο, τα οποία έχουν αντιική και αντιοξειδωτική δράση. Το elderberry χρησιμοποιείται για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων όπως το άσθμα, ο βήχας, ο πονόλαιμος, η αμυγδαλίτιδα και η βρογχίτιδα.

Ακόμα, η λήψη elderberry κατά τις πρώτες ημέρες του κρυολογήματος και της γρίπης αποδείχθηκε ότι συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάρρωσης και στη μείωση των συμπτωμάτων όπως ο πυρετός, ο πονοκέφαλος, ο μυϊκός πόνος και η ρινική συμφόρηση.

Μείωση αρτηριακής πίεσης και τη χοληστερόλης με φυσικά συστατικά

Οι Άμις χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό μια απλή συνταγή για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Είναι χρήσιμο να μάθουμε πως αναμειγνύοντας σκόρδο, λεμόνι, τζίντζερ, μηλόξυδο και βιολογικό μέλι, το μείγμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πέντε ημέρες πριν καταναλωθεί πριν από το πρωινό και το δείπνο. Η θεραπεία θα βοηθήσει επίσης στην ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, πριν χρησιμοποιήσετε το μείγμα, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να αποφύγετε τυχόν αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες.

Είναι επίσης σημαντικό να συνδυάσετε αυτή τη θεραπεία με άσκηση, η οποία είναι γνωστό ότι επηρεάζει τη χοληστερόλη, την αρτηριακή πίεση και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Διαχείριση άγχους:Η μαγική φράση

Τέλος, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι αν χρησιμοποιούμε αντωνυμίες στο δεύτερο και τρίτο πρόσωπο αντί για το «εγώ», δημιουργούμε τον απαραίτητο χώρο για να διαχειριζόμαστε ευκολότερα το άγχος και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις.

Δημιουργώντας μια «ψυχολογική απόσταση» από τον εαυτό μας, τα συναισθήματά μας γίνονται πιο εύκολα διαχειρίσιμα και μπορούμε να ενεργούμε καλύτερα και να ξεπερνάμε τα προβλήματα πιο εύκολα. Χρησιμοποιώντας αυτό το απλό τέχνασμα, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια αγχωτική κατάσταση, αντί να πείτε «εγώ», δοκιμάστε να πείτε «μπορείτε να το ξεπεράσετε».

Κλείνοντας, είδαμε τα οφέλη και τους κινδύνους που έχει η χορήγηση των δύο φαρμάκων μαζί. Επίσης, αναφέρθηκαν εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης άγχους και χοληστερόλης, φτιαγμένοι από τη φύση. Επίσης, οι ειδικοί σε θέματα υγείας εφιστούν την προσοχή μας όταν λαμβάνουμε πολλά φάρμακα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε κάθε μέρα σταφύλια – Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε καθόλου

Η συνήθεια στον ύπνο που αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι άνοιας – Γιατί κλωτσούν και φωνάζουν

Νέες εξελίξεις για τον Δημήτρη Κόκοτα πριν λίγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ