ΕΛΛΑΔΑ

Ξυπνούν μνήμες: Η τραγωδία στον Πειραιά μας θύμισε τον 19χρονο Θανάση που πέθανε το 2013 για ένα εισιτήριο στο Περιστέρι Αττικής

Ανάγνωση: 4'

Το θρίλερ που συνέβη στον Πειραιά ξύπνησε μνήμες από το περιστατικό με τον 19χρονο Θανάση Καναούτη. Ο νεαρός πέθανε το 2013 για ένα εισιτήριο.

Έγινε και δεύτερη φορά

Οργή και δεκάδες ερωτήματα προκαλεί ο τραγικός θάνατος ενός 36χρονου, ο οποίος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πλοίο που αναχωρούσε από τον Πειραιά και μέλη του πληρώματος τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 36χρονος δεν επέδειξε εισιτήριο στα μέλη του πληρώματος, που ανεξήγητα και απρόκλητα αποφάσισαν ότι η τιμωρία για αυτό ήταν να τον σπρώξουν και να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Η τραγωδία αυτή, αποτέλεσμα αναλγησίας των μελών του πληρώματος, ξυπνά μνήμες από την υπόθεση του Θανάση Καναούτη. Ο 19χρονος φοιτητής πέθανε τον Αύγουστο του 2013 όταν έπεσε στο δρόμο πέφτοντας από το τρόλεϊ έπειτα από διαπληκτισμό με ελεγκτή επειδή δεν είχε πληρώσει εισιτήριο.

Οι μαρτυρίες για τον καυγά του 19χρονου και τον ελεγκτή διίσταντο με άλλους να υποστηρίζουν ότι ήταν ο φοιτητής που άνοιξε την πόρτα του τρόλεϊ και άλλους να υποστηρίζουν ότι ο ελεγκτής ωρυόταν, έβριζε και κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού ο 19χρονος στηριζόταν στην πόρτα και βρέθηκε ξαφνικά στο δρόμο.

Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του Θανάση Καναούτη έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος του κεφαλιού, λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, με βάση τα ευρήματα της νεκροψίας – που είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Το Βήμα», ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον χτυπήσει με βιαιότητα, όπως αναφερόταν σε ορισμένες μαρτυρίες αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού. Οι ιατροδικαστές επεσήμαναν ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα, αφού αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Πέντε χρόνια μετά, τον Ιούνιο του 2018, το Συμβούλιο Εφετών με αμετάκλητο βούλευμά του έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, κλείνοντας οριστικά το φάκελο, απαλλάσσοντας τον ελεγκτή –με τη διαφωνία της αντεισαγγελέως Εφετών.

Είτε ο ελεγκτής έσπρωξε είτε όχι τον 19χρονο από το τρόλεϊ, ένας άνθρωπος πέθανε για 1,20 ευρώ.

«Η ψυχή μας δεν θα ηρεμήσει ποτέ με αυτό που έγινε. Θα νιώθουμε για πάντα ότι η Δικαιοσύνη μας αδίκησε. Δεν ήθελα ποτέ λεφτά και αποζημιώσεις. Ήθελα μόνο να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Ο ελεγκτής και να μην έσπρωξε το παιδί μου, το ώθησε με τον τρόπο που λειτούργησε να πέσει και να σκοτωθεί. Η δουλειά του ήταν να του κόψει την κλήση και να τελειώσει εκεί η υπόθεση. Όχι να βρίσει το παιδί μου και να το ξυλοκοπήσει. Βρέθηκαν μώλωπες στο μέτωπο του Θανάση. Δηλαδή, κανείς δεν έχει ευθύνη που ένας νέος σκοτώθηκε με αυτόν τον τρόπο επειδή κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους;» έλεγε ο πατέρας του Θανάση, μετά τη δικαστική απόφαση, για τον τραγικό και άδικο χαμό του παιδιού του.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Σύμη: Ταχύπλοο με μετανάστες από την Τουρκία προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, νεκρός ένας αλλοδαπός!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Χτυπήθηκε ελληνικό πλοίο στην Υεμένη

Υεμένη: Επίθεση των Χούθι με πύραυλο σε πλοίο υπό ελληνική διαχείριση -Για πρώτη φορά υπάρχουν νεκροί

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ