ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκαθάρισαν όλα: Η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη είπε για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο αυτά που σκέφτηκαν όλοι

Ανάγνωση: 5'

Η υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είναι μια υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και το εξωτερικό. Έρχονται στην επιφάνεια νέες καταθέσεις μαρτύρων ενώ συνεχίστηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ο κατηγορούμενος παρευρέθηκε τελικά στη δικαστική αίθουσα, για να υποστηρίξει τον εαυτό του για το φόνο της γυναίκας του.

Τι είπε η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Στη δίκη σήμερα κατέθεσε και η Άλκηστις Ηγουμενάκη, ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς. Η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος πάσχει από «αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Στη ναρκισσιστική διαταραχή, ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει», τόνισε η μάρτυρας.

Η ψυχίατρος μάλιστα εξήγησε πως στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει και η ενσυναίσθηση απέναντι στους γονείς της Κάρολαϊν. «Λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μάνα του, την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του. Απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει», είπε η ψυχίατρος.

Η μάρτυρας εξήγησε πως ο κατηγορούμενος «συνέχισε τη χειραγώγηση και με τη μητέρα και με τον πατέρα και με τους γονείς του. Υπάρχει και η επιθετική παθητικότητα, κάποιος δε γίνεται επιθετικός με μια κίνηση, αλλά με μια ειρωνεία, με μια αποδοκιμασία. Και ο έλεγχος, που δεν την άφηνε. Αυτό δημιουργεί στο θύμα και όταν το θύμα αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται η παθητική επιθετικότητα. Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το “εγώ” παρά πολύ έντονο, δε μπορούσε να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους».

Η μάρτυρας, μάλιστα, είπε πως στο πλαίσιο της χειριστικής συμπεριφοράς του και της οργάνωσης τους για το μέλλον μέσω του πατέρα του έδωσε γράμμα στην μητέρα της Κάρολαϊν «στο οποίο φαίνεται πόσο απόλυτα χειριστικός είναι». Όπως είπε η μάρτυρας, χρησιμοποιεί συγκλονιστικές εκφράσεις, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Πρόσθεσε, πως ο κατηγορούμενος αναφέρει στη γυναίκα που θρηνεί το παιδί της φράσεις όπως «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Κάρολαϊν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» και «όταν την ξαναδείς, πες της πως την αγαπώ».

Η μάρτυρας σχολίασε πως με αυτό τον τρόπο ο κατηγορούμενος προετοιμάζει με λογική και ψυχραιμία το μέλλον του. «Αυτό το γράμμα θέλει να δείξει στο παιδί του» ανέφερε η ψυχίατρος.

Τι ρώτησε ο δικαστής

Εισαγγελέας: Ένα τέτοιο άτομο τι είναι ικανό να κάνει; Όταν χάνει τον έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα και τίποτα.

Η ψυχίατρος μάλιστα είπε στην κατάθεση της πως η Κάρολαϊν είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει.

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Συγκλονίζουν τα λόγια της κας Ηγουμενάκη

«Το «έτσι» που χρησιμοποιεί η Κάρολαϊν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο, που γράφει ότι «δε θα με αφήσει να φύγω έτσι». Το «έτσι» εμένα κάτι μου λέει. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη, αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει. Όταν οι γονείς της έμαθαν ότι έχουν σχέση με τον κατηγορούμενο και τον γνώρισαν, δεν τους άρεσε τόσο, τους είχαν δει και να καβγαδίζουν. Είχαν αντιρρήσεις γιατί ήταν αυτή έφηβη και αυτός ένας ώριμος άντρας.

Περιγράφει περιστατικό που τράβηξε τηλέφωνο από τοίχο και το έκοψε, επειδή τσακώθηκε με την Κάρολαϊν. Άλλο περιστατικό, έπαιζαν monopoly και πήρε τη monopoly και την πέταξε. Αυτά δεν της άρεσαν της κας Κραουτς. Δεν της άρεσε καθόλου της κας Κραουτς που τους πήρε και τους ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2020, ότι είχε παντρευτεί και ήταν έγκυος. Κόντεψε να λιποθυμήσει η γυναίκα, όπως και ο πατέρας της επίσης. Η Κάρολαϊν ήθελε να κάνει πολλά αθλήματα και χόμπι, σα να ήξερε ότι θα πεθάνει και ήθελε να τα προλάβει» τόνισε η μάρτυρας.

Και κατέληξε η κυρία Ηγουμενάκη: «Στις διαταραχές προσωπικότητας, αισθάνομαι φυσιολογικός. Είμαι εγώ φυσιολογικός και σωστός. Το βασικό γνώρισμα της διαταραχής προσωπικότητας είναι ο μη σεβασμός στα “θέλω” και τα δικαιώματα του άλλου».

Επομένως, η κατάθεση της ψυχοθεραπεύτριας της Καρολάιν ήταν καθοριστική. Επιβεβαίωσε όσα πολλοί υπέθεταν τόσο καιρό.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Γιατί με πολεμάτε ακόμα;»: Πλάνταξε στο κλάμα Αναγνωστόπουλος όταν έμαθε πως η μικρή Λυδία άλλαξε επίθετο

Είπε μόνο 5 λέξεις – Αuτά είναι τα πρώτα λόγια του δολοφóνου της Δώρας στο Αγρίνιο

Εκεί εντοπίστηκε ο 30χρονος που σκότωσε τη Δώρα: Κανείς δεν το περίμενε ότι θα είναι σε τέτοιο μέρος

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ