Αρνητικός πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη περιστατικό βίας με θύματα ανήλικους ήταν ο εγγονός πρώην υπουργού…
Ειδήσεις: Συνελήφθη εγγονός υπουργού για ληστεία
Ο ίδιος μαζί με την παρέα του συνελήφθη την Παρασκευή (11/10) από αστυνομικούς για κλοπή και επίθεση σε βάρος ενός 15χρονου και ενός 19χρονου.
Όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 νεαροί πήγαν σε ΔΙΑΣ και τους κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ληστείας.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς με τα θύματα να ενημερώνουν τις αρχές. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών την ώρα που έβγαιναν από την Πλατεία Πλατάνων.
Σύμφωνα με την καταγγελία, τα θύματα προσεγγίστηκαν από παρέα νεαρών οι οποίοι έχοντας γυάλινο μπουκάλι στα χέρια, τους απείλησαν να τους δώσουν χρήματα.
Κατάφεραν να πάρουν περίπου 3 με 5 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από αναζητήσεις οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ αναγνωρίστηκαν από τα θύματα και τους κηδεμόνες τους ως δράστες.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.
«Κόκκινος» συναγερμός για κυκλώνες στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν
Η πιθανότητα να επηρεαστεί η χώρα μας από κυκλώνες, όπως ο Ντάνιελ, στο κοντινό μέλλον είναι ανοιχτή, σύμφωνα με τον Κώστα Συνολάκη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο οποίος ειδικεύεται στις φυσικές καταστροφές.
Θα έχουμε πιο συχνά κυκλώνες τύπου «Ντάνιελ» στην Ελλάδα
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής σε συνέντευξή του στην «Πελοπόννησο» αναλύει επίσης τις αιτίες που οδηγούν σε φαινόμενα όπως αυτό του «Μίλτον» στη Φλόριντα και πώς μπορούν οι αρχές να τα διαχειριστούν. Επιπλέον, τονίζει ότι αν συνεχιστεί η τάση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, θα παρατηρήσουμε περισσότερα και πιο ισχυρά φαινόμενα τύπου «Ντάνιελ».
Σε σχέση με τον «Μίλτον», ο «Ντάνιελ» που έπληξε πέρυσι τη Θεσσαλία είχε μικρότερη ένταση, και επομένως ανήκει σε χαμηλότερη κατηγορία, σημειώνει ο κ. Συνολάκης. Ωστόσο, επισημαίνει ότι είναι αδύνατο να προβλέψουμε τι θα συμβεί στο μέλλον όσο η θερμοκρασία της Μεσογείου συνεχίζει να αυξάνεται. Αναφέροντας: «ο κυκλώνας Ντάνιελ που έπληξε πέρυσι την Ελλάδα, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας, ήταν ένας μεσογειακός κυκλώνας. Εάν τον βάζαμε σε κατηγορία, όπως τον Μίλτον που αρχικά ξεκίνησε με 4-5, ο δικός μας θα ήταν 1 προς 2. Συνεπώς, το τι θα συμβεί εάν συνεχίσει να υπερθερμαίνεται η Μεσόγειος, αυτό δεν το ξέρουμε».
Για να προσθέσει : «ενδεχομένως, να έχουμε στο μέλλον και πιο ισχυρούς κυκλώνες από τον Ντάνιελ. Το αν θα φτάσουν, όμως, σε κατηγορία 4 ή 5, πάλι δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εάν εξακολουθήσει να αυξάνεται η θερμοκρασία της θάλασσας, τότε βεβαίως και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε υπερκαταιγίδες πολύ πιο έντονες από τον Ντάνιελ.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα αν στο άμεσο μέλλον ενδέχεται να συμβεί κι εδώ ένα παρεμφερές φαινόμενο με τον Μίλτον. Αλλά να σας πω κάτι; Ακόμα και Ντάνιελ να έχουμε, είναι φοβερά καταστροφικός κυκλώνας. Αυτό, συνεπώς, που μπορώ να σας πω με περισσότερη βεβαιότητα είναι ότι θα έχουμε στην Ελλάδα κυκλώνες σαν τον Ντάνιελ αρκετά πιο συχνά. Δεν ξέρω πόσο συχνά, αλλά συχνά».
Τι προκαλεί κυκλώνες όπως τον «Μίλτον»
Την προηγούμενη εβδομάδα, στην επικαιρότητα βρέθηκε ο τυφώνας «Μίλτον», ο οποίος έπληξε τη Φλόριντα. Τι ακριβώς, όμως, οδήγησε σε αυτό το φαινόμενο;
LifestyleΑλέξανδρος Νικολαΐδης – Ρούξι Ντουμιτρέσκου: Νεκροί και οι δύο γονείς του μικρού Φίλιππου μέσα σε 1,5 χρόνοΕλλάδαΑυτοκίνητο: Φαλίρισε πασίγνωστη εταιρεία – Όλα τα οχήματα… 2.500 ευρώ
O κ. Συνολάκης τοποθετήθηκε για το φαινόμενο και εξηγεί:«Η κλιματική κρίση έχει αλλάξει σε θεαματικό βαθμό τα δεδομένα. Είναι υπεύθυνη και για την αυξημένη πλέον συχνότητα τέτοιων ακραίων φαινομένων και για την αυξημένη έντασή τους»
Προσθέτει ότι «ο συγκεκριμένος κυκλώνας μπήκε στον κόλπο του Μεξικού και άρχισε να κατευθύνεται προς τη Φλόριντα και εν συνεχεία προς τον Ατλαντικό. Φέτος είχαμε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στον κόλπο, όπως και σχεδόν παντού. Έφτασε η θερμοκρασία του νερού της θάλασσας κοντά στους 30 βαθμούς, κάτι σχεδόν πρωτόγνωρο. Όσο πιο ζεστό είναι το νερό της θάλασσας, τόσο περισσότερη και υψηλότερη ενέργεια αποκτά ο τυφώνας και τόσο πιο πολλές και πολύ έντονες βροχοπτώσεις δημιουργεί. Όσο πιο ζεστή είναι η θάλασσα, τόσο αυξάνονται και οι υδρατμοί. Για κάθε έναν βαθμό που αυξάνει η θερμοκρασία της θάλασσας, έχουμε 7% περισσότερους υδρατμούς που ανεβαίνουν στην ατμόσφαιρα.
Σε ένα τεράστιο μετεωρολογικό μέτωπο 100-150 χιλιομέτρων, όπως είναι αυτό του Μίλτον, καταλαβαίνετε πόσο πολύ περισσότεροι υδρατμοί μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και προκαλούν τεράστιες σε ένταση και διάρκεια καταιγίδες.
Στο τέλος, αναφορικά με το θέμα της εκκένωσης στη Φλόριντα και τις έντονες εκκλήσεις που απηύθυναν οι τοπικές Αρχές στους κατοίκους, ο κ. Συνολάκης δήλωσε: «σωστά έγινε η μαζική εκκένωση, και το λέω για έναν και μόνο λόγο: δεν υπάρχει ακόμα η επιστημονική τεχνολογία που θα μας υποδεικνύει ποιες ακριβώς περιοχές θα πληγούν από έναν τέτοιο κυκλώνα και πόσο θα πληγούν.
Όταν ο κυκλώνας είναι πάνω από τη θάλασσα, μπορεί η τεχνολογία να προβλέψει την ισχύ του. Όταν, όμως, είναι πάνω από στεριά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει εκτίμηση ή πρόβλεψη».
https://www.youtube.com/live/CWisr5zg3so?si=Ik5bEgLi-BBEETy6
https://www.youtube.com/live/8KR0u7miwYQ?si=ouyJmXMkIpLYygJP
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Αυτοκίνητο: Φαλίρισε πασίγνωστη εταιρεία – Όλα τα οχήματα… 2.500 ευρώ
Πανικός στον αέρα όταν πτηνό πέφτει στην τουρμπίνα αεροπλάνου – «Σκέφτηκα ότι θα πεθάνω»
Δυστυχώς τραγωδία στην χώρα μας πριν λίγο με μανούλα και την κόρη της