Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την ανάκληση πέντε παρτίδων φαρμάκου για την αντιμετώπιση παθήσεων του θυρεοειδή αδένα. Πρόκειται για το φάρμακο «Cinacalcet/Pharmazac F.C.Tab 30mg/tab».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ:
«Την ανάκληση των παρτίδων 2201001A & 2201000A (ημερομηνία λήξης 02.2025), του φαρμακευτικού προϊόντος ‘CINACALCET/ PHARMAZAC F.C.TAB 30MG/TAB’, καθώς διαπιστώθηκε απόκλιση κατά τον έλεγχο διαλυτοποίησης στα πλαίσια μελέτης σταθερότητας.
Η εταιρεία ΦΑΡΜΑΖΑΚ ΑΦΕΒΕ, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: «Καμπανάκι» για προϊόν που διαφημίζεται για ενίσχυση της σ@ξου@λικής λειτουργίας
Η προειδοποίηση του ΕΟΦ αφορά το προϊόν «Magnum ΧΧL 9800» και εκδόθηκε έπειτα από ενημέρωση του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ουσία που περιλαμβάνει το προϊόν συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό.
Το συγκεκριμένο προϊόν, που προωθείται στο ίντερνετ ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας, είναι πιθανό να έχει διακινηθεί και στην Ελλάδα, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, επισημαίνει ο ΕΟΦ.
ΕλλάδαΠέθανε ο Δημήτρης ΣούραςΕλλάδαΜόλις μαθεύτηκε: Αυτή είναι τελικά η αιτία θανάτου του Δημήτρη Σούρα Δεiτε τι του συνέβη
Εργαστηριακός έλεγχος έδειξε ότι το προϊόν περιέχει σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η εν λόγω φαρμακευτική ουσία «συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη», προειδοποιεί ο Οργανισμός.
Παράλληλα, ο ΕΟΦ καλεί τους πολίτες να μην καταναλώσουν το προϊόν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό. Με αφορμή αυτό, ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι η αγορά προϊόντων της αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Μούδιασε ο κόσμος: Auτό είναι το γνωστό φάpμακο που ανακαλεί ο ΕΟΦ
Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιεπιληπτικό φάρμακο
Μεγάλη προσοχή, υπάρχει σε κάθε σπίτι: Ανακαλείται παρτίδα πασίγνωστου αναλγητικού φαρμάκου