Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασίζεται στις πρώτες ύλες. Η Ελλάδα έχει πολύ αλεύερι και καλαμπόκι και έτσι ξεκίνησε να φτιάχνεται η γνωστή σε όλους μπομπότα.
Η καλλιέργεια του καλαμποκιού άλλοτε, ήταν η πρώτη φροντίδα προκειμένου οι πρόγονοί μας εξασφαλίσουν τη βασική τους τροφή, το ψωμί της χρονιάς!
Η μπομπότα είναι ψωμί από καλαμποκίσιο αλεύρι που έτρωγαν στα χωριά κατά την περίοδο της φτώχειας, την οποία έφτιαχναν οι νοικοκυρές σε περιπτώσεις που δεν είχαν καθάριο αλεύρι να ζυμώσουν ψωμί.
Οι σύγχρονοι διατροφολόγοι επιμένουν ότι το αλεύρι από καλαμπόκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός καθώς περιέχει θειαμίνη, νιασίνη αλλά και φυλλικό οξύ.
Η κ.Αλεξάνδρα από τη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μας δείχνει πως γινόταν το μάζεμα και το ξεσπόριασμα του καλαμποκιού, μας φτιάχνει μια απλή και νόστιμη μπομπότα με φρέσκο αλεύρι καλαμποκιού και μας θυμίζει την παραδοσιακή τέχνη παρασκευής της μπομπότας.
ΕλλάδαΘλίψη στην οικογένεια Μητσοτάκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο προσωπικός γιατρός του ΚωνσταντίνουΕλλάδαΣοκάρουν τα πρώτα λογία της 46χρονης: Την βρήκαν 30 ώρες μετά σε άσχημη κατάσταση – «Τη νάρκωσαν όταν….»
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Θρήνος: Πέθανε ξαφνικά 19χρονη φοιτήτρια