ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα: Μπομπότα, το ψωμί που έτρωγαν στα χωριά κατά την περίοδο της φτώχειας – Πως φτιάχνεται

Ανάγνωση: 1'

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασίζεται στις πρώτες ύλες. Η Ελλάδα έχει πολύ αλεύερι και καλαμπόκι και έτσι ξεκίνησε να φτιάχνεται η γνωστή σε όλους μπομπότα.

Η μπομπότα

Η καλλιέργεια του καλαμποκιού άλλοτε, ήταν η πρώτη φροντίδα προκειμένου οι πρόγονοί μας εξασφαλίσουν τη βασική τους τροφή, το ψωμί της χρονιάς!

Η μπομπότα είναι ψωμί από καλαμποκίσιο αλεύρι που έτρωγαν στα χωριά κατά την περίοδο της φτώχειας, την οποία έφτιαχναν οι νοικοκυρές σε περιπτώσεις που δεν είχαν καθάριο αλεύρι να ζυμώσουν ψωμί.

Οι σύγχρονοι διατροφολόγοι επιμένουν ότι το αλεύρι από καλαμπόκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός καθώς περιέχει θειαμίνη, νιασίνη αλλά και φυλλικό οξύ.

Η κ.Αλεξάνδρα από τη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μας δείχνει πως γινόταν το μάζεμα και το ξεσπόριασμα του καλαμποκιού, μας φτιάχνει μια απλή και νόστιμη μπομπότα με φρέσκο αλεύρι καλαμποκιού και μας θυμίζει την παραδοσιακή τέχνη παρασκευής της μπομπότας.

Παρακολουθήστε το αφιέρωμα

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νέο θανατηφόρo τροχαίo στη χώρα μας

Συναγερμός στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας – Πυροσβέστης εκτός εαυτού

Δυστυχώς το κακό συνέβη – Νekρή η Ευαγγελία Βασιλοπουλου

#TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ