Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασίζεται στις πρώτες ύλες. Η Ελλάδα έχει πολύ αλεύερι και καλαμπόκι και έτσι ξεκίνησε να φτιάχνεται η γνωστή σε όλους μπομπότα.
Η μπομπότα
Η καλλιέργεια του καλαμποκιού άλλοτε, ήταν η πρώτη φροντίδα προκειμένου οι πρόγονοί μας εξασφαλίσουν τη βασική τους τροφή, το ψωμί της χρονιάς!
Η μπομπότα είναι ψωμί από καλαμποκίσιο αλεύρι που έτρωγαν στα χωριά κατά την περίοδο της φτώχειας, την οποία έφτιαχναν οι νοικοκυρές σε περιπτώσεις που δεν είχαν καθάριο αλεύρι να ζυμώσουν ψωμί.
Οι σύγχρονοι διατροφολόγοι επιμένουν ότι το αλεύρι από καλαμπόκι είναι ένας διατροφικός θησαυρός καθώς περιέχει θειαμίνη, νιασίνη αλλά και φυλλικό οξύ.
MediaΜαρία Παναγοπούλου: Η γυναίκα που έμεινε στο πλευρό του Κώστα Χαρδαβέλλα 32 χρόνια μέχρι την τελευταία στιγμήLifestyleΌλο το διαδίκτυο δάκρυσε με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: Αποχαιρέτισε τον Δημήτρη Ήμελλο με 3 φράσεις και συγκίνησε τους πάντες
Η κ.Αλεξάνδρα από τη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μας δείχνει πως γινόταν το μάζεμα και το ξεσπόριασμα του καλαμποκιού, μας φτιάχνει μια απλή και νόστιμη μπομπότα με φρέσκο αλεύρι καλαμποκιού και μας θυμίζει την παραδοσιακή τέχνη παρασκευής της μπομπότας.
Παρακολουθήστε το αφιέρωμα
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Μπήκαν τα λεφτά στα ΑΤΜ, ελέγξτε τώρα τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς
6χρονο αγοράκι πέθανε στον ύπνο του αφού χτύπησε στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο σχολείο