α περιέχει ουρανοξύστες στη Μεγάλη Βρετανία ενώ η ίδια κατοικεί στο κάποτε διαμέρισμα της Τζάκι Κένεντι κάθε φορά που επισκέπτεται την Νέα Υόρκη ενώ τα κοσμήματά της έχουν δική τους ιστορία καθώς θα μπορούσαν να αποτελέσουν από μόνα τους δημοπρασία στο Sotheby’s. Η Βίκυ Σάφρα πλέον επεκτείνει την επαγγελματική της δραστηριότητα και στην χώρα μας. Η Bίκυ Σαρφάτη όπως είναι το πραγματικό της όνομα από τον πατέρα της, πρόκειται για μία γυναίκα Εβραϊκής καταγωγής από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αργότερα η ζωή της άλλαξε για πάντα όταν έφυγε για να ζήσει στην Βραζιλία και έκτοκτε έχτισε μία τρομερή περιουσία.
Βίκυ Σάφρα: Λίγα λόγια για την πλουσιότερη Ελληνίδα του κόσμου
Καθοριστικός για την φινετσάτη κυρία με τα υπέρκομψα φορέματα και τα εντυπωσιακά -ασύλληπτης αξίας κοσμήματα- υπήρξε ο γάμος της με τον Συριο-βραζιλιάνο τραπεζίτη και επιχειρηματία Joseph Safra. Ο Ομιλος Safra διαθέτει ένα πανίσχυρο portfoliο. Εμπορεύεται τις μπανάνες Chiquita, ασχολείται με το real estate -μεταξύ των άλλων τους ανήκουν οι φουτουριστικοί ουρανοξύστες «Τhe Tulip» και «30 St Mary Axe» στο Λονδίνο, έχει την τράπεζα Safra National Bank of New York αλλά και την Bank Safra Sarasin & Co. Ltd- με παραρτήματα σε πολλές γωνιές της γης, από την Λατινική Αμερική μέχρι την Ασία- την Ελβετική private bank την οποία χρησιμοποιούν εκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για μια τράπεζα που δέχεται πελάτες με καταθέσεις άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.
Σήμερα, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Βίκυ Σάφρα-επικεφαλής πια του Safra Group, θέλησε να εκπληρώσει ένα επιχειρηματικό της σχέδιο που απ’ ό,τι αφήνει να εννοηθεί το περιβάλλον της ήταν για εκείνην όνειρο ζωής. Εχει βάλει πλώρη προκειμένου να ανοίξει την Safra Sarasin Bank και στην Ελλάδα.
«Μετά από μια σειρά συνεχόμενων αναβαθμίσεων της επενδυτικής κλίμακας στην Ελλάδα και ενώ η Ελλάδα έχει μπει στο ραντάρ διεθνών επενδυτικών Ομίλων ,το άνοιγμα της Safra Bank εντός ελληνικού εδάφους είναι ένας πολύ κοντινός στόχος» διατείνονται οι άνθρωποί της. Είναι γνωστό τοις πάσι άλλωστε ότι η οικογένεια Σάφρα -η Βίκυ και τα τρία της παιδιά- διατηρούν στενές σχέσεις με τη χώρα μας την οποία επισκέπτονται τα καλοκαίρια. Φήμες τους θέλουν, μάλιστα, να διατηρούν ελληνικά διαβατήρια.
ΕλλάδαΣοκ – Έφυγε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής πολύ νωρίςLifestyleΓι’αυτό κράτησαν κρυφό τον γάμο τους: Η Ελίνα Κέφη παντρεύτηκε τον Πάνο Μιχαλόπουλο και δεν το έμαθε κανείς
Βίκυ Σάφρα : Μία βασίλισσα στην διοίκηση
H καταγωγή των Σάφρα ξεκινά από το Χαλέπι της Συρίας. Η οικογένεια ίδρυσε τη Safra Freres & Cie τη δεκαετία του 1840 για να χρηματοδοτήσει καραβάνια εμπορίου καμηλών κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν επίσης η γενέτειρα του Jacob Safra, ο οποίος μετακόμισε με την οικογένειά του στη Βραζιλία το 1953, όπου και ιδρύθηκε ο Ομιλος. Είναι επιχειρηματίες, με κουλτούρα, φιλάνθρωποι και με βαθιά αγάπη για την Ελλάδα. Η Βίκυ Σάφρα μένει μόνιμα στην Ελβετία και μάλιστα σε μια μυθική έπαυλη. Οι εξορμήσεις της στην Νέα Υόρκη έχουν ταυτιστεί με το άλλοτε οίκημα της πρώτης κυρίας Τζάκι Κένεντι, στην740 Park Avenue, το πολυτελές διαμέρισμα που αγόρασε το 2017 έναντι 25.25 εκατομμυρίων δολαρίων. H ίδια αγαπά την τέχνη στην οποία και επενδύει καθότι η αδελφή της Gretta Sarfaty είναι γνωστή contemporary artist.
Aποτελεί πρότυπο κομψότητας και καλοσύνης. Πελάτισσα των πιο γνωστών Γαλλικών οίκων μόδας, διατηρεί χαμηλούς τόνους και παρά το γεγονός ότι η ίδια είναι απλή, είναι περιζήτητη στα media. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν συχνά αφιερώματα για την μυθική ζωή της. H φιλανθρωπική της δράση πραγματοποιείται μέσω του Vicky and Joseph Safra Philanthropic Foundation, του οποίου είναι Πρόεδρος. Στόχος του Ιδρύματος είναι το πολιτιστικό έργο καθώς και η ενίσχυση φιλανθρωπικών ομάδων που παρέχουν κάθε είδους βοήθεια σε ομάδες ανθρώπων. Από την διαβίωση μέχρι την εκμάθηση…
Η Βίκυ Σάφρα είναι μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Αδιανόητη τραγωδία: 32χρονη χτυπήθηκε από κεραυνό και πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της
Αμαλιάδα: Η Ειρήνη Μουρτζούκου το παραδέχτηκε – «Γνώρισα την Πισπιρίγκου σε..»