δάκρυσαν-όλοι-οι-έλληνες-h-γαλανόλευκη-164244

Δάκρυσαν όλοι οι Έλληνες: H γαλανόλευκη «πρωταγωνίστησε» στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ανάγνωση: 7'

Oλυμπιακοί Αγώνες 2024: H τελετή λήξης αποτέλεσε το αποκορύφωμα της διοργάνωσης με την θεά Νίκη και την ελληνική σημαία στο κέντρο της

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή λήξης μας έκανε περήφανους

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι διοργανωτές της τελετής λήξης των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων τίμησαν την Ελλάδα για άλλη μια φορά τοποθετώντας την ελληνική σημαία στο επίκεντρο.

Η ελληνική σημαία και ο εθνικός ύμνος πρωταγωνίστησαν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, σε μια αναπάντεχη όσο και συγκινητική εμφάνιση.

Δείτε το βίντεο:

Το Stade de France βυθίστηκε στο σκοτάδι για την έναρξη της παράστασης, που ονομάζεται «Records», μεταφέροντας θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο, με πρωταγωνιστή χαρακτήρα τον «χρυσό εξερευνητή».

Από την οροφή του σταδίου κατέβηκε ο «χρυσός εξερευνητής», εμπνευσμένος από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, όπως τη Βαστίλη, καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια.

Στην εξερεύνησή του του παραδόθηκε η ελληνική σημαία υπό το άκουσμα του ελληνικού εθνικού ύμνου.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανάφεραν οι διοργανωτές.

Όλα αυτά πριν αποκαλυφθεί το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Ελλάδα επιστρέφει με 8 μετάλλια από το Παρίσι

Οι αθλητές της χώρας μας κατάφεραν να επιστρέψουν με 8 μετάλλια στις αποσκευές τους. Τα ελληνικά χρώματα ολοκλήρωσαν την εκπροσώπησή τους στο Παρίσι με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, η οποία έφυγε με το κεφάλι ψηλά κατακτώντας την 5η θέση νικώντας την Ισπανία με 15-13. Αναλυτικά η χώρα μας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα.

Τα ελληνικά μετάλλια στο Παρίσι

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ – ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8.48. Ο 26χρονος – δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης – είναι ο μοναδικός αθλητής μετά τον Καρλ Λιούις που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο και μόλις ο 11ος άλτης όλων των εποχών με δύο και περισσότερα μετάλλια στην κατοχή του, σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αντίθεση με το 2021 στο άδειο ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο, ανταμείφθηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου στο κατάμεστο Stade de France.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ – ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΣΤΟ ΥΠΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, καθώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στην κολύμβηση από το 1896. Ο 27χρονος αθλητής έκανε μια ανεπανάληπτη κούρσα στον τελικό των 200μ. ύπτιο και πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε 1.54.82, ένα πανελλήνιο ρεκόρ με το οποίο έγραψε ιστορία.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με βαθμολογία 15.100 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου όπως και στο Τόκιο και έγινε ο πρώτος αθλητής της ενόργανης ανδρών με τρία μετάλλια σε ένα από τα έξι αγωνίσματα. Ο 31ρονης γυμναστής έδωσε και την ψυχή του σε αυτόν τον τελικό καθώς η άσκησή του είχε ελάχιστα λάθη, πιθανότατα έχασε εκατοστά στις μεταβάσεις από άσκηση σε άσκηση. Ο Πετρούνιας χάρισε, όπως του έχει ζητήσει ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, 10 ακίνητες φωτογραφίες, όμως το πρόγραμμά του είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30 και έτσι έμεινε πίσω από τους δύο Κινέζους, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις ασκήσεις τους πρώτοι, έπειτα από κλήρωση, βάζοντας επιπλέον πίεση στον ΈΛληνα ολυμπιονίκη.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.90μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο 24χρονος πέρασε με την πρώτη και με άνεση τα 5.50μ., 5.70μ., 5.80μ., 5.85μ., 5.90μ. Δοκίμασε στα 5,95μ, αλλά σε μια μνημειώδη κίνηση τακτικής, άφησε το ύψος, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους 4 βασικούς αντιπάλους του για το χάλκινο. Απέτυχαν όλοι κι έτσι ο «Μανόλο» εξασφάλισε την τρίτη θέση, αφού μπροστά του βρίσκονταν ήδη ο ανίκητος Ντουπλάντις και ο Κέντρικς.

Εικόνα: O Μίλτος Τεντόγλου κάνει τον γύρω του σταδίου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος – Έχει στην πλάτη του την ελληνική σημαία

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΕΛΙΔΗΣ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ (90 κιλά)

Ο 28χρονος Θοδωρής Τσελίδης πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στην κατηγορία των 90 κιλών και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, τρίτου στην ιστορία της χώρας μας στο τζούντο από την εποχή του σπουδαίου Ηλία Ηλιάδη.

ΝΤΑΟΥΡΕΝ ΚΟΥΡΟΥΓΚΛΙΕΦ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ (86 κιλά)

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ κατέκτησε στο χάλκινο μετάλλιο νίκησε με σκορ 5-4 τον Άμινε Μίλες. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας, με έναν εξαιρετικό αγώνα κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του, από το Σαν Μαρίνο στον ημιτελικό των 86 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο άθλημα, μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΓΚΑΪΔΑΤΖΗΣ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ)

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής πανηγύρισαν μετάλλιο, κατακτώντας το χάλκινο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Μάλιστα, οι δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες διεκδίκησαν ως το τέλος τη δεύτερη θέση στο βάθρο, την οποία έχασαν για εκατοστά του δευτερολέπτου.

ΦΙΤΣΙΟΥ / ΚΟΝΤΟΥ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ)

Απίθανες οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου στον τελικό διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, πραγματοποίησαν φανταστική εμφάνιση και με επική αντεπίθεση στα τελευταία 500 μέτρα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Σε εκείνο το σημείο οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έκαναν μυθική αντεπίθεση για να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χρόνο 6:49.28, πίσω από τις Βρετανίδες Έμιλι Κρεγκ και Ίμοτζεν Γρκαντ και τις Ρουμάνες Τζιανίνα φαν Χρόνινγκεν και Ιονέλα Κόζμιουκ.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δυστυχώς, τραγικά νέα για τον Νίκο Μουτσινά: Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την εκπομπή του, ραγδαίες εξελίξεις στον ALPHA πριν λίγο

Ειρήνη Μουρτζούκου: Μπλεγμένη σε κύκλωμα μαζί με μητέρα και αδελφή – Χαμός με τις νέες αποκαλύψεις με Πακιστανούς

Γεράσιμος Μιχελής: Αγνώριστος 19 χρόνια μετά ο «κακός» του Παρά 5 – Τα γκρίζα μούσια & η απόσταση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ